Canvi de temps amb aires d'hivern

El temps farà un tomb petit, però contundent, amb l'arribada d'un sistema frontal. Tornaran el fred, el vent i la neu, però també hi haurà espai per al sol. Paraigua a la vora, ja han caigut 20 mm a la vall de Camprodon i 15 a la Garrotxa.

Néstor GómezActualitzat

Un sistema frontal creuarà Catalunya durant la primera meitat del dia i obrirà les portes a un ambient més hivernal. Serà el punt final a l'ambient tan càlid dels darrers dies. Algunes pluges recollides fins el migdia eren 21 mm a Llanars i Abella, 15 a Llongarrriu, 14 a la Vall de Bianya i 12 a Olot.

Sol i neu. Els núvols seran més densos i extensos durant la primera meitat del dia, amb neu al vessant nord del Pirineu a cotes que baixaran dels 1.500 metres a qualsevol cota a la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el nord del Pallars Sobirà, i 1.200 metres a la resta del Pirineu. Cauran ruixats al nord del país, sobretot a les comarques de Girona. La majoria dels núvols s'endinsaran cap al Mediterrani a primera hora de la tarda, cosa que farà que el sol llueixi amb força a tot l'interior del país. Només quedarà, a primera hora de la tarda, algun ruixat amb tempesta al prelitoral de les comarques de Barcelona i Girona i al nord de la costa central.

Torna el vent. L'entrada de vents procedents de França reactivarà, a partir del matí, els cops de vent forts als tres extrems del país: tramuntana a l'Empordà, nord a les cotes altes del Pirineu i mestral a les Terres de l'Ebre. Els cops moderats arribaran al prelitoral i al sud del Segrià.

Temperatures avall. Mínimes i màximes baixaran. El descens més acusat es donarà al Pirineu, on el mercuri caurà al migdia entre 6 i 12 graus respecte a dimecres. Les màximes al Pirineu no passaran dels 8 ºC, mentre que a les Terres de l'Ebre la temperatura es pot enfilar cap als 20 ºC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut