Adeu momentani a les glaçades nocturnes

Actualitzat

Aquest dissabte és St. Martí. Ja no hi ha gaire costum de felicitar pel sant els coneguts o familiars, i moltes persones ni tan sols recorden la data del seu propi, però n'hi ha alguns que són més famosos i que tothom sap quin dia són. Les revetlles, les festes de Nadal, els ponts festius més llargs, i l'estiuet de St. Martí. Uns dies al voltant de l'onze de novembre, les temperatures acostumen a enfilar-se una mica després de la primera davallada forta de la tardor, a l'espera que arribi el desembre congelat.

Aquestes matinades han estat de gebrades a moltes zones de l'interior del país i han tornat a aparèixer caramells, també anomenats candeles, canalons o canelobres de gel, que últimament no són gaire freqüents. A partir d'aquesta nit i aquest cap de setmana hi haurà una treva pel que fa a temperatures negatives fora del Pirineu.

La nit de dilluns a dimarts, les temperatures tornaran a caure per sota dels zero graus a tot l'interior de Catalunya i s'haurà acabat l'estiuet momentàniament.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut