Washington

Wolfowitz es defensa de l'acusació de nepotisme i diu ser víctima d'una "campanya de difamació"

El president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, s'ha defensat avui davant del consell d'administració de les acusacions de tracte de favor cap a la seva companya sentimental, també treballadora de la institució. Wolfowitz ha reiterat davant del comitè d'ètica de l'entitat que no pensa dimitir i que és víctima d'una "campanya de difamació". Ha afegit, a més, que ha actuat amb "transparència" en tot moment.

Actualitzat

Segons el president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, són "clarament falsos els càrrecs de conflicte d'interessos" en les decisions que el van portar a augmentar-li substancialment el sou a la seva companya sentimental, Shaha Ali Riza. Wolfowitz li va apujar el sou a la seva companya sentimental més de 45.000 dòlars abans d'enviar-la a treballar al Departament d'Estat en missió especial per evitar un conflicte d'interessos.

"No crec que això beneficiï els interessos dels pobres del món, que suposadament, haurien de ser la màxima preocupació per a tots nosaltres", ha afirmat Wolfowitz. I ha afegit: "Vaig actuar de manera transparent, vaig demanar i obtenir l'orientació del comitè d'ètica del Banc, i la meva conducta va ser de bona fe i d'acord amb aquestes recomanacions."

Després d'escoltar-lo, el consell d'administració ha de decidir si el destitueix. L'advocat de Wolfowitz ja havia dit que el seu client no pensava dimitir, tot i que són moltes les veus que ho demanen.

George Bush el defensa

El president nord-americà, George Bush, ha declarat avui respecte a l'afer Wolfowitz, en una roda de premsa amb dirigents de la Unió Europea, que la seva opinió és que "s'ha de quedar" en el càrrec. Bush, que ha precisat que la crisi al Banc Mundial no s'ha abordat en la reunió amb els dirigents europeus, també ha demanat una audiència justa per a Wolfowitz, de qui ha destacat la tasca que ha fet perquè "el Banc Mundial reconegui com una prioritat important l'eradicació de la pobresa al món".

Angela Merkel ha afirmat en la mateixa roda de premsa que l'afer de Wolfowitz l'ha de solucionar, de manera "transparent i honesta", el Banc Mundial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut