Washington

Wolfowitz diu que no dimitirà al capdavant del Banc Mundial tot i les pressions rebudes per haver ascendit la seva companya

El president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, no pensa dimitir com a número 1 de l'organisme, malgrat les pressions que està rebent des que es va saber que va promocionar laboralment i econòmicament la seva companya sentimental, Shaha Ali Riza. En acabar l'assemblea de primavera del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional que s'ha fet a Washington, Wolfowitz ha estat cridat a l'ordre pels països membres de l'organisme que presideix. El president del BM ha afirmat també que continua creient en la institució i ha demanat que ningú interfereixi en la investigació oberta pel consell executiu de l'organisme.

Actualitzat

Paul Wolfowitz ha dit que no cedirà a les pressions i que no pensa dimitir pel presumpte cas de nepotisme en què s'ha vist implicat. En acabar l'assemblea de primavera del BM i l'FMI, Wolfowitz ha estat cridat a l'ordre pels països membres de l'organisme que presideix. Malgrat tot, els Estats Units i el Japó estan entre els pocs governs que li han expressat el seu suport.

El president del BM ha afirmat que continua creient en la institució i ha demanat que ningú interfereixi en la investigació oberta pel consell executiu de l'organisme. Wolfowitz ha dit també que està d'acord amb la declaració emesa pel Comitè de Desenvolupament, que representen 185 països membres, el qual va demanar al consell executiu que dirigeixi el dia a dia de la institució, mentre continua investigant el cas.

El Comitè de Desenvolupament ha expressat la seva preocupació pel cas de presumpte nepotisme. El cas afecta Shaha Ali Riza, qui hauria rebut un ascens i un augment salarial per instrucció directa Wolfowitz, el seu company.

El cas del president del BM ha eclipsat totalment les conclusions de l'assemblea conjunta del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional. Entre les afirmacions importants hi ha que la pobresa mundial ha disminuït, però que cal que els països rics mantinguin les seves promeses d'augmentar les ajudes.

Segons un informe del Banc Mundial, la pobresa extrema s'ha reduït un 21% entre 1990 i el 2004. Tanmateix, encara hi ha uns 985 milions de persones que viuen amb menys d'1 dòlar diari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut