Madrid

Willy Toledo queda en llibertat després de comparèixer davant del jutge

L'actor, acusat de vexació dels sentiments religiosos, no ha declarat i ha refermat en un escrit que no ha comès cap delicte

RedaccióActualitzat

Willy Toledo ha sortit en llibertat dels jutjats després de comparèixer davant del jutge, poc més de 10 minuts, per un presumpte delicte de vexació dels sentiments religiosos. L'actor i productor, que s'han negat a declarar, queda en llibertat provisional, sense fiança i sense mesures cautelars.

En un escrit, Toledo referma que no ha comès cap delicte i que està fent un acte de desobediència. No considera "necessari" presentar-se "davant cap jutge ni cap fiscal."

Un cop fora dels jutjats de la plaça de Castilla, i enmig de crits de suport d'amics i companys de professió, l'actor, que ha sortit amb els punys amunt, ha lamentat passar "20 hores" en una comissaria. El van detenir aquest dimecres a la tarda per ordre del jutge, perquè no havia atès les dues citacions judicials anteriors.

"No he anat a les citacions judicials no perquè tingui ganes de passar-me vuit mesos amb tot això a la meva esquena sinó, en primer lloc, perquè em sembla que no he comès cap delicte i perquè em sembla absolutament tercermundista que en aquest país encara hi hagi cinc articles del Codi penal referents a les ofenses als sentiments religiosos"

I ha tornat a carregar contra l'Església davant dels mitjans:

"És indignant que encara l'Església catòlica, apostòlica, pederasta i romana tingui el poder que té en aquest país quan encara continuen amagant a desenes de milers de pederastes, violadors de nenes i de  nens que estan en el carrer i que a l'Associació d'Advocats Cristians no els ofèn en els seus sentiments religiosos. El que sí els ofèn és que jo em cagui en Déu"

 

 

El seu advocat, Endika Zulueta, ha denunciat que no li han permès parlar amb el seu client. Es planteja denunciar aquest fet.

Zulueta ha explicat que la prohibició de parlar amb el seu defensat "vulnera la llei d'enjudiciament criminal", que, ha recordat, estableix que els detinguts "tenen dret a ser assistits per un advocat en qualsevol circumstància".

L'advocat ha dit que Toledo ha estat moltes hores "privat de llibertat de forma innecessària", i ha afirmat que l'objectiu de l'ordre de detenció era aconseguir que l'actor prestés declaració aquest matí als jutjats de la plaça Castilla. "N'hi havia prou que l'haguessin detingut dues o tres hores abans", ha assegurat Zulueta.

Des de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians es vol elevar a delicte d'odi l'acusació a Willy Toledo

Suport a l'actor al Teatro del Barrio

Aquesta matinada, al Teatro del Barrio de Madrid, s'ha fet una vigília per la llibertat d'expressió on han assistit més d'un centenar de persones. L'acte s'havia de fer amb la presència de Willy Toledo, però, després de la seva detenció, s'ha convertit en una acció de protesta per l'actuació judicial i policial contra l'actor.

A la vigília del Teatro del Barrio s'hi han acostat diversos actors com Pepe Viyuela, que ha defensat "mantenir la lluita constant" contra aquestes actuacions policials i judicials, que ha qualificat de "bogeries i despropòsits". Viyuela creu que la detenció de Toledo s'ha fet per "una bestiesa i un delicte absurd" i ha remarcat que no s'ha de perdre l'esperança i que cal continuar lluitant per la llibertat d'expressió.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut