S'intensifiquen els bombardejos a la zona rebel de Síria
S'intensifiquen els bombardejos a la zona rebel de Síria
Damasc

Washington acusa Síria de fer nous atacs químics que han causat desenes de morts

Des d'aquest diumenge hi ha hagut bombardejos indiscriminats i constants de l'aviació russa i siriana al nord-oest de Síria

Actualitzat

La guerra a Síria s'intensifica a Idlib, una zona que havia de ser segura per als civils. L'aviació russa i siriana l'han bombardejat nit i dia en les últimes hores i han mort, almenys, vint persones, que s'afegeixen a vint més que van morir a Goutha, a prop de Damasc. Els Cascos Blancs -els voluntaris que van a rescatar gent tan bon punt cau una bomba- asseguren que Al-Assad ha tornat a llançar bidons de gas clorat.

Els Estats Units han denunciat aquest dilluns un nou suposat atac amb armes químiques. Acusa també Rússia perquè considera que està protegint el règim d'Al-Assad i està impedint una condemna per part del Consell de Seguretat de l'ONU. L'ambaixadora dels Estats Units a les Nacions Unides, Nikki Haley, ha dit davant el Consell de Seguretat que tenen informes que "el règim sirià ha utilitzat bidons de gas clorat contra la seva pròpia gent diverses vegades en les últimes setmanes". "Hi ha proves òbvies de dotzenes de víctimes", ha assegurat Haley.

El govern de Síria, però, nega les acusacions. Diu que són "falses". "No són més que mentides basades en estudis inventats per ells", assegura un comunicat de l'executiu d'Al-Assad.

 

 

En tot cas, els bombardejos de les últimes hores en objectius rebels han causat molts morts. També molts ferits que han estat hospitalitzats d'urgència per símptomes d'asfíxia. Expliquen que eren a casa quan van ser bombardejats i que de seguida van adonar-se que no eren víctimes d'un atac convencional. Es tractaria de gas clor, indiquen fonts mèdiques i dels Cascos Blancs, tres membres dels quals també n'han resultat afectats.

Els raids sobre Idlib han augmentat l'endemà que un dels grups jihadistes que controla la província fes caure una avioneta russa i el pilot s'immolés abans de ser detingut. Idlib és una de les zones de desescalada militar que acordaven Rússia, Turquia i l'Iran per protegir els civils. Però ni Al-Assad ni Putin ho respecten a l'hora d'atacar l'últim gran feu controlat pels rebels.

Anar al contingut