Madrid

Volkswagen identifica prop de 700.000 cotxes amb motor trucat a Espanya

Uns 260.000 corresponen a la marca Volkswagen, 220.000 a Seat i gairebé 150.000 a Audi

RedaccióActualitzat

El grup Volkswagen ha informat del nombre de cotxes venuts a Espanya amb els motors dièsel fraudulents. En total són prop de 684.000. Per marques, la més afectada és Volkswagen (amb 257.000 cotxes), seguida de prop de Seat (gairebé 222.000) i d'Audi (amb 147.000). La resta són Skoda i vehicles comercials de Volkswagen.

Cada una d'aquestes marques posaran a disposició dels clients un número de contacte gratuït per tenir informació del seu cotxe. El número es publicarà a les pàgines web, a partir de dissabte que ve. En un comunicat, el grup Volkswagen insisteix que els vehicles afectats són totalment segurs i aptes per a la circulació. També assenyala que intenten solucionar el problema el més aviat possible i que es faran càrrec dels costos.

Mentrestant, continuen les reclamacions. I destaca la demanda que Audi ha posat a la seva matriu, Volkswagen, per la via penal, per la manipulació de les emissions de gasos contaminants. Audi diu que així vol contribuir a aclarir el cas.

A part d'això, el govern francès, igual que l'espanyol, ha anunciat que els reclamarà que li torni les ajudes públiques rebudes per la compra de cotxes que es presentaven com a poc contaminants, però que, de fet, falsejaven les dades d'emissions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut