Barcelona

Visitar la presó Model amb Google Street View

És el primer centre penitenciari de Catalunya i Espanya que es pot visitar de manera virtual, i el segon de tot Europa, després d'un antic penal de Malta

RedaccióActualitzat

Després de 113 anys, la presó Model ja és història, però les seves instal·lacions es poden continuar visitant mitjançant Google Street View.

L'ús d'aquesta aplicació permet accedir a zones que van estar obertes al públic durant la mostra, com ara la quarta i la cinquena galeries, però també a espais que han estat sempre tancats a la ciutadania, com la segona galeria, les entrades a l'escola, la cuina i els tallers, el pati d'Infermeria i el passadís que recorrien els interns fins al locutori per comunicar-se amb les seves famílies.

 

L'últim intern de la presó Model en va sortir el 8 de juny. I l'última de les 85.574 persones que han visitat el recinte des d'aleshores ho va fer el 26 de novembre, quan es va tancar la mostra "La Model ens parla", organitzada pel Departament de Justícia.

L'Street View de la presó Model arriba després que es fotografiés l'interior i l'exterior del centre el juny passat, un cop culminat el trasllat de tots els interns i el tancament del centre penitenciari.

 

La iniciativa de les visites virtuals a la Model va néixer arran de l'estreta col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, concretament el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), adscrit al Departament de Presidència, i l'empresa nord-americana Google.

 

Aquesta col·laboració ha fet possible que la Generalitat sigui la primera seu governamental del sud d'Europa que es pot visitar virtualment. I també l'existència del projecte Catalonia Highlights, que permet fer visites virtuals als principals punts d'interès cultural, artístic i paisatgístic de Catalunya a través de Google Street View.

 

Ara, la centenària presó Model de Barcelona s'ha convertit en la primera de tot Espanya que pot ser visitada virtualment. I la segona a tot Europa, després de l'antiga presó de Gozo, a Malta.

 

Anar al contingut