Veneçuela no accepta sortir de Mercosur
Veneçuela no accepta sortir de Mercosur
Caracas

Veneçuela es nega a acceptar la sortida del Mercosur malgrat la suspensió

Els fundadors de Mercosur retreuen al govern veneçolà l'incompliment de les obligacions assumides en el protocol d'adhesió del 2012

RedaccióActualitzat

El govern de Nicolás Maduro ha assegurat que es manté en el Mercat Comú del Sud, Mercosur, malgrat que aquest dissabte els membres fundadors del bloc li han notificat la seva suspensió per incompliment de les obligacions assumides en el Protocol d'adhesió del 2012.

La ministra de Relacions Exteriors de Veneçuela, Delcy Rodríguez, va assegurar que el seu país no ha estat notificat de la suspensió del bloc i ha assenyalat que el que estarien fent els membres fundadors, l'Argentina, el Brasil, l'Uruguai i el Paraguai, seria un "cop de estat "en el si del Mercosur.

Per tant, Veneçuela es nega a acatar la mesura decidida per la resta de membres del principal bloc econòmic sud-americà.

 

Els fundadors de Mercosur retreuen al govern veneçolà la falta de respecte pels valors democràtics. També l'incompliment persistent de la normativa sud-americana. La mesura, que no és estrictament una expulsió, deixa el govern de Maduro encara més sol. Tindrà veu, però no capacitat de maniobra dins la organització.

Anar al contingut