Sant Sebastià

Urkullu demana "altura de mires" als governs espanyol i francès

El govern basc estava informat "directament" d'aquesta possibilitat i farà "tot el que estigui a les seves mans"

RedaccióActualitzat

El lehendakari Iñigo Urkullu ha reclamat "altura de mires" als governs espanyol i francès perquè el desarmament d'ETA arribi a "bon port". El lehendakari ha fet una breu compareixença pública després que "Le Monde" ha anunciat que el desarmament es podria fer el 8 d'abril, a través de la qual també ha demanat als dos executius "canals de comunicació directes" i que es mantinguin "allunyats de la sobreexposició mediàtica".

Urkullu ha donat "credibilitat" a l'anunci i ha assegurat que el govern basc ha estat "directament informat sobre aquesta possibilitat" i ha "coadjuvat" en el seu impuls. En aquest context, ha explicat que han manifestat "a qui ha correspost en cada moment" la seva valoració sobre els passos a fer per "materialitzar" el desarmament i ha apuntat que aquest ha de ser de caràcter "unilateral, irreversible, complet i legal". El lehendakari ha reclamat també "preservar la discreció tot el que sigui possible":

"El govern basc farà tot el que estigui a les seves mans perquè arribi a bon port, fins i tot quan no tot està a les seves mans. Des d'aquest punt de vista sol·licita a totes les institucions i entitats implicades, especialment al govern espanyol i francès, "altura de mires" i canals de comunicació directes allunyats de la sobreexposició mediàtica i centrats a aconseguir un objectiu de valor històric per a la nostra societat."

Urkullu ha valorat que "es donen les condicions per explorar la possibilitat del desarmament d'ETA" i per això estarà "atent i vigilant" a la seva evolució.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut