Bogotà

Unes imatges demostren que Ingrid Betancourt encara és viva

La política colombiana Ingrid Betancourt, segrestada per les FARC el 2002, podria estar viva. El govern de Bogotà confirma les esperances dels familiars amb una última troballa. L'exèrcit colombià ha detinguts tres milicians de les xarxes urbanes de les FARC i els ha confiscat unes imatges que proven la supervivència d'un grup de segrestats. Entre ells hi hauria Betancourt i tres nord-americans. L'excandidata presidencial apareix en les imatges asseguda amb les mans sobre els genolls, abatuda i mirant a terra. Aquest material està ara en mans dels jutges.

Actualitzat
L'alt comissionat per la Pau a Colòmbia, Luis Carlos Restrepo, ha estat l'encarregat de fer l'anunci de la troballa i ha presentat unes imatges sense so d'Ingrid Betancourt i d'altres segrestats, que ha qualificat de "doloroses i impactants".

Restrepo ha explicat que entre el material confiscat als detinguts hi ha cinc vídeos. Quatre són del 23 i el 24 d'octubre del 2007 i un altre, de principis d'any. A més, també els han pres set cartes d'alguns dels segrestats, una d'elles de Betancourt a la seva mare, Yolanda Pulecio, i una memòria digital, el contingut de la qual no s'ha precisat.

Betancourt, segrestada al febrer del 2002, surt en un dels vídeos del 24 d'octubre. En aquestes imatges també hi apareixen dos caporals de policia. En la cinta del dia 23 hi surten un sergent i un tinent colombians. Finalment, en la de principis d'any hi ha imatges dels tres nord-americans segrestats, Keith Stansell, Marc Gonsalvez i Thomas Howes, del polític Luis Eladio Pérez i de vuit policies i militars.

França aplaudeix la notícia

Les imatges de Betancourt, que també té la nacionalitat francesa, han despertat l'entusiasme a l'Elisi que s'ha afanyat a aplaudir la troballa. El portaveu presidencial, David Martinon, s'ha felicitat per l'esperança que donen els vídeos. Es tracta de la primera prova de vida en quatre anys de l'excandidata.

El portaveu també ha explicat que els familiars de Betancourt que viuen a França han estat avisats de la notícia i han compartit l'alegria de Sarkozy. Martinon assegura que és "un primer pas important" per a França, però apunta que el president francès, Nicolas Sarkozy, segueix determinat a "aconseguir l'alliberament de tots els segrestats".

El cap de l'estat francès ha reiterat per boca del seu portaveu la crida a les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) perquè alliberin els ostatges.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut