Les Filipines

Unes 50.000 persones són evacuades a les Filipines pel risc imminent que el volcà Mayón entri en erupció

El volcà Mayon es troba en alerta 4, en una escala de l'1 al 5, que vol dir que pot expulsar lava, roques i gasos en qualsevol moment. La zona de perill comprèn una distància de fins a 8 quilòmetres, on hi ha localitzades diverses poblacions. De fet, unes 50.000 persones han hagut de ser evacuades de la zona i ara es troben instal·lades en escoles i centres públics. A més, s'han registrat sis explosions i s'han format columnes de fum de fins a 800 metres d'alçada en les últimes hores. El Mayon, de 2.460 metres, és un dels volcans més actius de les Filipines i forma part de la serralada que s'estén al sud-est de Manila, la capital filipina. Va començar a expulsar lava el 14 de juliol.

Actualitzat

Unes 50.000 persones han estat evacuades davant del risc imminent que el volcà Mayón, situat a uns 330 quilòmetrs al sud-est de Manila, entri en erupció. Una operació que s'ha fet per recomanació de l'Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines després que en les últimes hores l'agència augmentés l'alerta a nivell 4, un grau menys que la màxima. Precisament, l'alerta 4 indica una imminent erupció explosiva del volcà, de 2.462 quilòmetres d'altitud.

Segons el governador d'Albay, la província on es troba el volcà, s'ha evacuat unes 9.000 famílies de la zona, la majoria de les quals són agricultors que ara han instal·lat en escoles i centres públics. També ha dit que els afectats han rebut aixopluc en 31 centres d'evacuació en uns 80 camions. Una operació que, segons ha recordat, ha estat finançada pel govern central.

Paral·lelament a l'operació, la zona de perill s'ha estès vuit quilòmetres des del cràter, i també s'ha prohibit l'accés prop del volcà més emblemàtic de les Filipines i una de les icones turístiques del país, que en els últims segles ha registrat 50 erupcions.

Aquest matí, s'han registrat sis explosions i s'han format columnes de fum de fins a 800 metres d'alçada. El volcà Mayón va començar a expulsar lava el 14 de juliol.

Aquest dilluns al matí, s'han registrat sis explosions i s'han format columnes de fum de fins a 800 metres d'alçada. A més, en les últimes 24 hores s'han registrat una vintena de moviments sismics. El volcà Mayón va començar a expulsar lava el 14 de juliol.

Anar al contingut