Tortosa

Unes 16.000 persones marxen a Tortosa contra el tancament de la planta de Lear de Roquetes

Unes 16.000 persones, segons la policia local, han acudit a la manifestació convocada a Tortosa contra el tancament de la planta de Lear de Roquetes, al Baix Ebre, on treballen 520 persones. Els sindicats convocants de la marxa, Comissions Obreres, la UGT i la USOC, han denunciat que les Terres de l'Ebre pateixen un dèficit d'inversions i reclamen un pla de reindustrialització de la zona. Els representants sindicals alerten de la desertització industrial que viuen aquestes comarques i exigeixen compromisos per part de les administracions. La marxa, que durant unes hores ha paralitzat Tortosa, ha acabat davant de la delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

Actualitzat
A la manifestació s'hi han unit altres organitzacions com Unió de Pagesos, associacions de comerciants i la Cambra de Comerç de Tortosa.

Els treballadors ja han anunciat noves mobilitzacions, com la d'aquest dimarts, data prevista per a la reunió del comitè d'empresa amb Lear. A més, el dia 11 de novembre els treballadors es traslladaran fins a Barcelona, on es manifestaran a la plaça Sant Jaume.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut