Londres

Una TV britànica busca un malalt terminal per embalsamar a l'egípcia

Una televisió britànica busca un malalt en fase terminal que es presti voluntari per ser embalsamat davant les càmeres després de la seva mort. No és la primera vegada que la mort es converteix en la protagonista de la telerealitat: el polèmic anatomista alemany Gunter von Hagens, creador de l'exposició "Bodies", va realitzar una autòpsia en directe a la televisió. El públic també ha pogut presenciar un suïcidi assistit. Fulcrum, productora de TV que treballa per l'emissora Channel 4, busca algú disposat a donar el seu cos per a un embalsamament com el que practicaven els antics egipcis. El cadàver, adequadament momificat, es podria exposar després en un museu durant dos anys.

Actualitzat
Els documentalistes col·laboren amb un científic del nord d'Anglaterra que afirma haver descobert el secret de les momificacions que van dur a terme els egipcis durant tres mil·lennis.

"Pot semblar macabre, però hem momificat ja diversos porcs per garantir que el procés funciona. Hem trobat científics que aproven el projecte, com també ho fa l'Autoritat dels Teixits Humans, on tindria lloc la momificació", ha dit el director executiu de Fulcrum, Richard Belfield. Segons Belfield, no es pagaria res al voluntari, encara que la productora sufragaria totes les despeses de l'embalsamament.

Channel 4 ha confirmat el seu interès en el projecte: "Ens fascina aquesta investigació. Si els científics troben un voluntari, ens agradaria seguir tot el procés".
Anar al contingut