Una seixantena de gats malalts o ferits busquen un refugi on recuperar-se a Lleida

L'associació que se'n feia càrrec ha d'abandonar el local on eren i han fet una crida per demanar ajuda a l'Ajuntament i als ciutadans

RedaccióActualitzat

Més de seixanta gats ferits o malalts busquen un refugi per recuperar-se a Lleida. Fins ara, el Diego Ladera, president de l'associació Los Gatos de Diego, s'encarregava de cuidar-los i alimentar-los fins que es curessin, però la propietària del pis on feia aquesta tasca l'ha posat a la venda i ha de marxar.

El Diego no treballa, passa el dia tenint cura d'aquests felins que va trobant al carrer i se'ls emporta al local de tres plantes que, fins ara, tenia cedit:

"Aquí ens dediquem a recollir, curar i recuperar tots els gats del carrer que estan ferits o malalts. Les alimentadores ens truquen, ens avisen si han atropellat un gat, anem a buscar el gat, el portem al veterinari i el tenim aquí fins que es recuperi."

El cas del Paco n'és un exemple: quan el van trobar "tenia la panxeta inflada, tenia líquid a l'abdomen i se li va fer el tractament, que va pujar uns 4.000 euros".

Ell mateix s'encarrega de cobrir totes les despeses, però s'ha vist obligat a demanar a l'Ajuntament un espai per continuar fent-se càrrec d'aquests animals.

Ara, els queden menys de 5 setmanes per trobar un lloc on poder enviar els gats i que continuïn amb la seva recuperació. La Magda Carbelo, una voluntària que ajuda el Diego, denuncia que es troben en una situació "que s'ha de solucionar", ja que ha tret "un munt de feina a l'Ajuntament" i explica que la llei de benestar animal està de la seva banda.

 

Durant 8 anys per aquest espai hi han passat 2.000 gats com aquests que després de recuperar-se ja han estat adoptats.

La Paeria assegura que valora l'atenció que l'associació presta als gats de carrer, però recorda que per acollir animals cal registrar-se com a nucli zoològic i aquest local no ho està. En tot cas, afegeix, l'Ajuntament disposa d'un servei propi de recollida d'animals perduts o abandonats.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut