Rosa Maria Salmerón, regidora no adscrita de la Paeria de Lleida
Rosa Maria Salmerón, regidora no adscrita de la Paeria de Lleida
Lleida

Una regidora de Lleida, ex d'Unió, deixa el PDeCat per entrar al govern d'Àngel Ros

Rosa Maria Salmerón s'havia presentat per CiU. Desapareguda la coalició, passa a Units per Avançar, que ha pactat amb el PSC

Actualitzat

La regidora de l'ajuntament de Lleida, Rosa Maria Salmerón, abandona el PDeCat per formar part de l'equip de govern socialista d'Àngel Ros. Rosa Maria Salmerón passarà a ser regidora no adscrita i assumirà la regidoria d'Educació.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros i el diputat del PSC-Units, Ramon Espadaler, ho han anunciat aquest dilluns. Aquest acord arriba després del pacte assolit entre el PSC i Units per Avançar just abans de les darreres eleccions al Parlament.

 

 

Rosa Maria Salmerón ha justificat la seva decisió per "coherència" amb el seu posicionament respecte al procés d'independència i en aquest sentit ha reconegut que en els darrers dos anys ha votat "a contra cor" moltes de les mocions que havia presentat el seu grup en defensa de la independència.

 

 

Ros ha remarcat que el pacte està "circumscrit a la ciutat de Lleida i el govern municipal" i que comportarà que Salmerón assumeixi la regidoria d'Educació.

 

El PSC tindrà ara 9 regidors a la Paeria però continua necessitant el suport dels quatre regidors de Ciutadans per sumar la majoria suficient per governar.

El PDeCat en canvi es queda amb 5 regidors.

Vinculada a Unió Democràtica Rosa Maria Salmerón és regidora de la Paeria des del 2015, anava de número 5 a la llista de Convergència i Unió per l'acord assolit entre els dos partits de la coalició, ara desaparegut.

Anar al contingut