Barcelona

Una quarantena d'interns del CIE de Barcelona intenten fugir sense èxit per la cuina

Una trentena d'interns més s'han amotinat després al pati i han volgut fer caure la porta, però han desistit quan han acudit al lloc els antiavalots de la Policia Nacional

RedaccióActualitzat

Aquesta nit, una quarantena d'interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona han intentat fugir del recinte per la cuina. Tot seguit s'han amotinat al pati, on s'hi han afegit una trentena més d'interns. Han volgut fer caure la porta, però han desistit quan han acudit al lloc els antiavalots de la Policia Nacional. Els immigrants, la majoria algerians que exigien que se'ls posés en llibertat, van tornar a les seves habitacions després de negociar amb el director.

Segons explica la policia, els amotinats han amenaçat els guàrdies amb trossos de vidre d'una porta trencada i això ha fet necessària la presència dels antidisturbis. Pel que asseguren les fonts policials, els agents no han fet ús de la força i a la una de la matinada ja no quedava ningú al pati, un extrem que negava la plataforma Tanquem els CIEs.

A través de les xarxes s'ha convocat una concentració a les portes del CIE. Trenta persones han estat durant més de dues hores fent soroll i tirant petards per solidaritzar-se amb els interns. Hi ha hagut moments de tensió quan alguns manifestants han arrencat un tros de xapa de la porta del centre. Els antiavalots de la Policia, primer, i els dels Mossos d'Esquadra, després, els han fer desistir de les protestes. A les tres de la matinada, els manifestants enfilaven el camí cap a casa.

Aquest intent de fuga al CIE de la Zona Franca se suma a la vaga de fam que un grup d'uns setanta interns, la majoria arribats en pastera a Espanya, va iniciar el diumenge 23 d'octubre per exigir la seva posada en llibertat, encara que l'endemà la van abandonar després d'una negociació amb el director del centre.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut