Una quarantena d'ajuntaments obren les portes amb tota normalitat

A Linyola, al Pla d'Urgell, ha anat a treballar el 90% de la plantilla del consistori

RedaccióActualitzat

Badalona s'ha endut els titulars, però en total són una quarantena de municipis els que han obert les portes de l'ajuntament amb tota normalitat aquest dimecres 12 d'octubre. Els funcionaris d'aquests consistoris han pogut anar a treballar sense problemes. La majoria corresponen a municipis governats per la CUP i Esquerra, que mantenen que no tenen "res a celebrar".

 

 

La presència de càrrecs electes o funcionaris als ajuntaments ha estat molt desigual. Set dels municipis són a les comarques gironines, entre els quals Celrà, Begur, Verges i Viladamat. Els regidors de la CUP a l'Ajuntament de Girona treballen com si fos un dia laborable. L'alcaldessa, Marta Madrenas, i altres regidors de l'equip de govern tampoc fan festa.

 

 

A les comarques gironines, més d'una desena d'ajuntaments obren portes tot i que és festiu. A la majoria hi van els regidors, i són pocs els que treballen; això sí, només amb el personal que vol fer-ho. A Celrà, des del 2012, el 12 d'octubre, a part dels regidors, pot treballar qui ho decideixi. Avui ho ha fet una tercera part del personal.

A la demarcació de Barcelona, a més de Badalona, obren una desena de consistoris, com ara els de Viladrau i Berga. A les de Tarragona, els de Guiamets, Campredó o la Vilella Alta. I a les comarques lleidatanes n'obren una vintena, com els ajuntaments de Sort, les Borges Blanques o Tàrrega. També a Linyola, al Pla d'Urgell, on ha anat a treballar el 90% de la plantilla. L'equip de govern ha aprofitat per fer tasques de millora al poble, com posar bancs nous i canviar papereres, i alguns veïns fins i tot s'han sumat a les tasques.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut