La catalana Berta García fa el rècord d'Europa del cub de Rubik amb els ulls tancats amb un temps de 20,38 segons
La catalana Berta García fa el rècord d'Europa del cub de Rubik amb els ulls tancats amb un temps de 20,38 segons
Premià de Mar

Una premianenca de 15 anys, nou rècord d'Europa del cub de Rubik amb els ulls tancats

Berta Garcia fa el rècord europeu amb un temps de 20,38 segons, el tercer millor temps de la història

RedaccióActualitzat

Nou rècord d'Europa del Cub de Rubik amb els ulls tancats amb un temps de 20,38 segons. L'ha fet la catalana Berta García, de 15 anys i veïna de Premià de Mar, durant l'Open del Cub de Rubik 2017 que ha tingut lloc a El Escorial. El campionat ha comptat amb més de noranta participants en les seves quinze categories i procedents, entre d'altres, d'Hongria, Perú, Estats Units, Polònia, Xina, Romania i Grècia.

Amb el seus 20,38 segons, Berta García no només ha fet rècord d'Europa sinó que ha marcat el tercer millor temps de la història i ha superat en 1,6 segons la seva marca personal. La premianenca també ha guanyat l'or en la categoria del cub 4x4x4 a cegues amb un temps de 5:03,98.

El podi de la prova reina del cub de Rubik se l'han endut tres espanyols: Manuel Prieto (10,29 segons), Alberto Pérez de Rada (11,61 segons) i Rafael Rodríguez (11,74 segons). Precisament, Rodríguez ha obtingut la millor marca de la competició general en la categoria masculina en resoldre el cub de Rubik en 8,19 segons. En la categoria femenina, l'ha aconseguit María del Mar Gallego Vicente amb una marca de 14,61 segons.

♦ La genialitat del cub de Rubik ♦

Anar al contingut