Santa Cruz de Tenerife / Motril

Una "patera" amb 23 menors a bord arriba a la costa de Granada

Una altra embarcació ha arribat a les costes de Granada amb 38 immigrants a bord. A l'interior de la "patera", interceptada a tres milles de Castell de Ferro, viatjaven 23 menors d'edat, segons ha informat la Guàrdia Civil. No obstant això, alguns d'ells hauran de ser sotmesos a proves oseomètriques ja que, encara que han manifestat ser menors de 18 anys, podrien estar al límit d'aquesta edat. Un cop acabin les proves, els menors passaran a disposició dels serveis socials, que els distribuiran en els centres de què disposa la Junta d'Andalusia. Els majors d'edat, per la seva banda, es quedaran al centre d'acollida del port granadí de Motril, pendents de ser repatriats.

Actualitzat

Dilluns passat, la delegada provincial d'Igualtat i Benestar Social, Elvira Ramón, va informar que l'arribada dels últims menors immigrants a Granada havia situat "al límit" la capacitat dels centres d'acollida, per la qual cosa, després de la interceptació d'aquesta nova "patera", hi podria haver alguns problemes.

La "patera" ha estat localitzada per les càmeres del servei de vigilància a les quatre de la matinada, quan estava a sis milles de la costa, i interceptada per l'embarcació del servei marítim de la Guàrdia Civil una hora més tard.

Els immigrants, que estaven en bon estat, han arribat al port de Motril passades les 6.30 del matí i han rebut una primera assistència alimentària i sanitària per part dels voluntaris de la Creu Roja.

Més "cayucos" a les Canàries

Les Canàries continuen rebent desenes d'immigrants amb el pas de les hores. Tres "cayucos" amb 255 immigrants a bord han estat traslladats fins al port de Los Cristianos, al sud de Tenerife. En la primera de les embarcacions viatjaven 75 persones, de les quals dues eren dones i una, previsiblement, menor d'edat. En una segona hi havia 96 homes adults. En tots els casos l'estat de salut sembla bo. El tercer dels "cayucos" ha arribat a Los Cristianos passada la mitjanit amb 84 indocumentats a bord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut