Alex Salmond fa el gest de la victòria, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Alex Salmond fa el gest de la victòria, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Edimburg

Una parella escocesa guanyadora de l'Euromilions dóna més de tres milions a la campanya per la independència

Una parella escocesa guanyadora de la loteria dóna més de tres milions a la campanya pel "sí"

RedaccióActualitzat

La campanya pel "sí" a la independència d'Escòcia compta amb fons procedents de la loteria Euromilions. El motiu són els donatius que ha fet una parella d'escocesos, Colin i Chris Weir, que el 2011 van guanyar més de 196 milions d'euros en aquesta rifa. Segons ha revelat el diari "The Sunday Times", el matrimoni ja ha donat més de tres milions de lliures (més de 3,6 milions d'euros) a la campanya que lidera el primer ministre escocès i líder de l'SNP, Alex Salmond. Això és el doble del que es creia que havien donat fins ara aquests excàmera de la televisió pública i excap d'infermeria de la sanitat pública.

D'acord amb el diari britànic, la parella ja havia donat un milió de lliures a la campanya i, fa poc, l'han finançat amb dos milions més. Aquestes xifres contrasten amb les 863.000 lliures (poc més d'un milió d'euros) que ha recollit la campanya "Better Together" ("Millor junts"), a favor del "no". Entre els vuit donants més generosos hi ha destacats empresaris escocesos.

Segons un sondeig publicat pel dominical escocès "Scotland on Sunday", el suport a la independència ha crescut quan falten cinc mesos pel referèndum del 18 de setembre. L'enquesta situa en un 39% els partidaris del "sí", i en un 42% els del "no", una opció que perd quatre punts respecte de l'anterior sondeig.

Anar al contingut