Catalunya

Una nova nevada complica la circulació a les carreteres del Pirineu i Prepirineu

Aquest dissabte al matí poden haver-hi noves nevades als 1.100 metres

RedaccióActualitzat

El Pirineu i Prepirineu acumulen encara més neu aquest divendres. Protecció Civil ha activat el pla Neucat en fase d'alerta per la previsió de nevades, sobretot a la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà. La pincipal afectació de la nevada ha estat a la carretera.

Segons el Meteocat, ha nevat en zones on ja ho va fer dimecres. Ha començat aquest matí, a partir d'una cota de 600 metres, que ha anat pujant fins als 1.200 al llarg de dia. En alguns llocs s'han acumulat fins a 20 centímetres, amb torb, a causa del vent fort.

Aquesta tarda a la Seu d'Urgell, on la cota de neu s'ha resistit a pujar, començava a plovisquejar, però a d'altres punts de la La Cerdanya, a 800 metres, a nevat.

Aquest dissabte poden haver-hi noves nevades als 1.100 metres.

Circulació complicada

Davant aquest pronòstic, Protecció Civil recomanava molta precaució a la carretera i alertava que es podrien repetir les incidències en carreteres com l'N-260 o la C-16, inclòs el túnel del Cadí. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la presència de neu a la zona ha obligat a prohibir la circulació de camions en aquest tram de la C-16, l'Eix del Llobregat, una via habitual en els destins de cap de setmana a estacions d'esquí.

Durant bona part del dia ha estat obligatori portar cadenes des del quilòmetre 95 al 135. Això ha acabat provocant retencions d'uns 30 quilòmetres. Hi ha persones que han estat més de tres hores fent cua:


Trànsit recomana que només se circuli per aquesta via si era imprescindible i que es busquin rutes alternatives, si bé les carreteres dels voltants també estan afectades la majoria per la neu.


Protecció Civil demana que no s'oblidin les cadenes:


A hores d'ara només està tallada la carretera LV-4008 d'Alàs i Cerc en els dos sentits, a la demarcació de Lleida.


Segueix aquí la informació de l'estat del trànsit:

 

El Ripollès recupera el transport escolar

Aquest divendres al Ripollès han estat operatives les rutes de transport escolar.

 

Aquest dijous, més de 6.600 alumnes s'han quedat sense classe, gairebé la meitat del Ripollès.

 

A Osona, sobretot al Lluçanès i al Bisaura, i també al Berguedà, la neu ha deixat sense escola més de 3.500 alumnes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut