Una corresponsal de la BBC dimiteix per la desigualtat salarial entre homes i dones

Carrie Gracie, editora a la Xina, va detectar en una llista de la cadena una diferència "indefensable" entre el salari d'homes i dones per fer la mateixa feina

RedaccióActualitzat

Carrie Gracie, responsable de la BBC a la Xina, ha dimitit per la desigualtat salarial entre homes i dones de la cadena britànica. En una carta al seu blog, explica que no es tracta de cobrar més diners, sinó d'igualar les condicions laborals:

"No estic demanant més diners. Crec que ja estic molt ben pagada, especialment sent una treballadora d'una organització finançada públicament. Simplement, vull que la BBC acati la llei i valori els homes i les dones per igual".

Gracie diu que està travessant una "crisi de confiança" amb la BBC i que vol recuperar el seu lloc anterior com a redactora de televisió perquè li "paguin de manera més igualitària".

Un informe dels millors pagats

Al juliol, la cadena de radiotelevisió britànica va publicar una llista amb els treballadors que tenen sous superiors als 169.000 euros. Per Gracie, la llista revelava una diferència "indefensable" entre els presentadors i directors masculins i les dones amb la mateixa categoria laboral.

La periodista no apareixia a la llista. Però va descobrir que dos responsables masculins amb una feina similar a la seva guanyaven el 50% més que ella. Va demanar a la cadena que igualés els sous, però la BBC només va respondre amb un lleuger augment que continuava situant-la per sota.

Carrie Gracie parla mandarí i fa 30 anys que informa sobre el país asiàtic per a la BBC. Sempre havia sospitat que li pagaven menys, però creu que ja no pot permetre que es continuï donant aquesta desigualtat:

"Com altres dones de la BBC, sempre he sospitat que em pagaven menys de forma rutinària, i en aquest punt de la meva carrera estic decidida a no permetre que segueixi passant".

Notícia relacionada: Islàndia obligarà les empreses a demostrar que homes i dones cobren el mateix

 

ARXIVAT A:
Masclisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut