Espanya

Un total de 95 professions tenen dificultats per ser cobertes, segons l'últim catàleg de l'INEM

Al catàleg de l'INEM de les 95 professions amb més dificultats per ser cobertes s'hi troben les activitats relacionades amb la mecànica i el metall, la medicina, la marina mercant, xòfers i conductors, així com paletes, lampistes o manyans. També resulten difícils de trobar entrenadors esportius.

Actualitzat
Al Vallès Occidental cada cop hi ha menys alumnes a les branques de formació professional de mecànica i metall. Mentrestant, a les empreses hi ha places sense cobrir amb aquestes característiques. I és que les feines relacionades amb aquestes branques apareixen al catàleg de l'INEM de les 95 professions amb més dificultats per ser cobertes.

Tenen un lloc destacat dins aquest catàleg aquelles professions relacionades amb la sanitat. Falten metges de medicina general, però també auxiliars d'infermeria en geriatria o auxiliars de clínica.

També sembla que no tenen gaire èxit aquelles professions relacionades amb la marina mercant. Marxar una temporada llarga dalt un vaixell ja no és al·licient a l'hora de triar feina, i fan falta des de mecànics navals, fins a cuiners de vaixell o oficials radioelèctrics.

El catàleg també recull un dèficit de xòfers i conductors, tant d'autobús com de tota mena de camions, ja sigui de mercaderies perilloses com de transport internacional.

També passa amb les professions de tota la vida. Trobar un paleta, un lampista, un manyà o un forner és una tasca difícil, ja que hi ha més demanda que no pas treballadors que s'hi dediquin.

I si algun equip esportiu no va bé i decideix canviar l'entrenador i alguns dels seus jugadors, els clubs han de saber que tindran dificultats per trobar substituts. I és que a la llista hi apareixen tant entrenadors esportius com esportistes professionals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut