Rabat

Un terrorista suïcida, ferit en esclatar la seva bombona de gas prop d'un autobús de turistes al Marroc

Un jove marroquí ha resultat greument ferit quan s'ha fet explotar amb l'ajuda d'una bombona de gas a la ciutat imperial de Meknès, un dels principals destins turístics del Marroc. El kamikaze ha activat l'explosiu al costat d'un autobús de visitants estrangers, però no ha fet víctimes ni danys materials. Segons l'agència oficial marroquina, el jove no ha aconseguit arribar al vehicle perquè l'ha aturat el conductor. El kamikaze, de 23 anys, l'han traslladat a un hospital proper.

Actualitzat
L'agència qualifica l'incident de temptativa aïllada i desesperada davant el reforçament de les mesures i les campanyes del govern per arraconar els extremistes. Les forces de seguretat del Marroc estan en estat de màxima alerta des del principi de l'estiu davant la possibilitat d'atemptats de la branca magribina d'Al-Qaeda.

Les autoritats, segons l'agència, han ordenat a les forces de seguretat obrir una investigació dels fets, en línia amb el seu esforç per controlar els moviments de presumptes terroristes després que hi haguessin diversos atemptats suïcides aquest any.
Anar al contingut