Barcelona

Un projecte pilot demostra que conciliar la vida laboral i la personal pot reduir l'absentisme en el 20%

L'absentisme en les empreses es pot reduir gairebé un 20% si es concilia la vida personal i laboral. Això és el que mostra un projecte pilot que s'ha provat amb empreses catalanes de Rubí i Barberà del Vallès. En aquest projecte es vol demostrar que prendre mesures com la creació d'una borsa d'hores per flexibilitzar el temps de treball o aplicar el teletreball en determinats casos poden ser molt rendibles per a les empreses.

Actualitzat
Aquest pla també proposa generalitzar la jornada intensiva o més flexible o apagar els llums més d'hora per aconseguir que els treballadors se'n vagin a casa.

En aquest pla hi han participat 33 empreses amb més de 4.300 treballadors i ha servit per veure que malgrat la crisi econòmica actual, la majoria de les companyies veuen amb bons ulls aquestes propostes i creuen que són necessàries per millorar la seva competitivitat i reduir l'absentisme laboral.

En aquest sentit, la consellera de Treball, Mar Serna, ha defensat aquestes mesures i ha assegurat que si no s'apliquen es perjudica especialment les dones, ja que són les que es veuen obligades a sacrificar la seva vida laboral per poder atendre les responsabilitats familiars.

Serna, a més, ha afirmat que si hi ha alguna cosa que quedi demostrada amb aquest pla es que "no per treballar més hores, es guanya en productivitat", i ha anunciat que aquest pla també es repetirà a Girona, Lleida o les Terres de l'Ebre.

Anar al contingut