Israel

Un partit ultranacionalista s'incorpora a la coalició de govern del primer ministre Ehud Olmert

El líder del partit israelià ultranacionalista Israel Casa Nostra, Israel Beiteni, i el primer ministre isaraelià, Ehud Olmert, han firmat un acord perquè el partit de Beiteni s'incorpori a la coalició de govern. Aquesta coalició ha de ser aprovada ara per la Knesset, el Parlament israelià. Ehud Olmert ha dit que els nous socis de la coalició tindran participació directa en el govern, i ha apuntat que Israel Beiteni serà probablement viceprimer ministre i ministre d'Afers Estratègics.

Actualitzat

El Partit Laborista té previst celebrar una reunió del comitè central per estudiar si continua a la coalició governamental amb un partit com Israel Beiteni, les postures del qual cap a la minoria àrab d'Israel, les negociacions amb els palestins i assumptes socials no són gens ben vistes en la majoria dels sectors del laborisme.

El líder del centreesquerre, Ami Peretz, ha assenyalat les diferències ideològiques i de concepte entre el seu partit i el de Lieberman i ha advertit que l'entrada d'aquest a l'executiu pot comportar un "canvi considerable en les posicions tant diplomàtiques com socials del gabinet".

Anar al contingut