Sant Adrià de Besòs

Un mort i dos ferits en una explosió a la planta de tractament de fang del Besòs

Una persona ha mort i dues més han resultat ferides, una d'elles molt greu, en una forta explosió a la planta de tractament de fang situada entre els termes municipals de Sant Adrià de Besòs i Barcelona, al costat del Fòrum. L'explosió ha passat en un assecador de llot que hi ha entre la segona i la tercera planta de l'empresa. Els afectats han caigut des d'una altura de quatre metres. A causa de l'explosió, els bombers han desallotjat de forma preventiva l'esplanada i la zona de banys del Fòrum, però tres hores més tard ja ha tornat tot a una certa normalitat.

Actualitzat

L'explosió a la planta de tractament de fang de Sant Adrià, l'origen de la qual es desconeix, ha estat molt violenta i s'ha pogut sentir en una àrea molt àmplia de la zona del Fòrum. Els bombers han rebut l'avís d'incendi poc després de les quatre de la tarda i vuit dotacions s'han desplaçat ràpidament a la zona, però quan hi han arribat les flames ja s'havien extingit. També han arribat a la zona ambulàncies, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

L'assecador afectat estava situat entre la segona i la tercera planta de l'edifici i, en explotar, ha fet que el terra del tercer pis s'esfondrés. Precisament en aquest punt es trobaven tres operaris fent tasques de manteniment i s'han precipitat a la segona planta des d'una altura de quatre metres. J.S.A., de 49 anys, ha perdut la vida i els altres dos treballadors han resultat ferits. Un d'ells, A.R., de 29 anys, es troba en estat molt greu a la Unitat de Cures intensives de l'Hospital del Mar. L'altre, JL.R., de 33 anys, està ingressat a l'Hospital de Sant Pau.

Malgrat que no hi ha hagut perill que es repetís la deflagració ni que s'ocasionessin danys a la població, les forces de seguretat han optat per establir un perímetre de seguretat i desallotjar, de forma preventiva i durant unes tres hores, uns operaris que estaven muntant unes carpes a l'esplanada del Fòrum, així com les persones que es trobaven a la zona de banys del Fòrum.

Metrofang es dedica a barrejar l'aigua que arriba de la depuradora del Besòs amb fang que s'asseca posteriormet. L'empresa depèn de l'Entitat de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un organisme públic que gestiona diversos serveis en aquesta àrea. Per tal que es puguin dur a terme les investigacions la planta estarà tancada, però es preveu que a partir de dilluns ja pugui tornar a entrar en funcionament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut