Cadaqués

Un mort i dos ferits en una explosió en un vaixell a Cadaqués

Per causes que encara no se saben, la cambra hiperbàrica que duia el vaixell, en el qual navegaven corallers, ha explotat

RedaccióActualitzat

Una persona ha mort i dues han quedat ferides en l'explosió que hi ha hagut a les 10 d'aquest matí en un vaixell que navegava pel cap de Creus. Un dels ferits, un jove de 25 anys, ha estat traslladat en estat greu a l'hospital de la Vall d'Hebron. L'altre, el pare del noi, ha resultat ferit lleu i ha estat assistit a l'ambulatori municipal.

L'home mort i el que ha quedat malferit eren dins la cambra hiperbàrica portàtil en el moment dels fets. Segons el director general de Pesca, Sergi Tudela, tots dos són pescadors professionals i amb llicència.

L'embarcació ha pogut arribar a Portlligat, on ara mateix continuen treballant-hi els serveis d'emergències. El vaixell, on anaven 3 persones, navegava a uns 15 metres de la costa quan, per causes que encara no se saben, ha explotat la cambra hiperbàrica portàtil que transportava. Segons ha explicat l'alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, a TV3 i Catalunya Ràdio, els ocupants serien uns corallers de Roses:

"Hi havia tres persones: 1 morta, 1 ferida molt greu, que se l'han endut amb helicòpter a la Vall d'Hebron, i l'altra ferida a la mà. A l'embarcació hi havia pare i fill. El pare, el fill, que és el que està greu, i el patró de l'embarcació, que és el que ha resultat mort".

"Han entrat a la cambra hiperbàrica i, un cop a dins, s'ha incendiat i ha explosionat, crec que les dues coses".

Ara s'intenta esbrinar què ha pogut provocar l'explosió de l'aparell. Les cambres hiperbàriques les utilitzen els submarinistes per tractar possibles problemes de descompressió en sortir de l'aigua.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut