La taula presidencial, en la lectura del manifest a favor de recuperar la Federació Catalana del PSOE
La taula presidencial, en la lectura del manifest a favor de recuperar la Federació Catalana del PSOE
Barcelona

Un manifest reclama recuperar la Federació Catalana del PSOE i trencar amb un PSC "deslleial"

El portaveu dels promotors, l'exmilitant de PSC, Ciutadans i UPyD Julio Villacorta, ha defensat la supressió de les autonomies i ha qualificat el catalanisme de "xacra"

Actualitzat

Un centenar de persones han assistit, aquest dilluns al vespre, a la presentació d'un manifest que propugna recuperar la Federació Catalana del PSOE, unida al PSC des de les primeres eleccions de la democràcia. El text defensa que el PSOE tingui el seu propi partit a Catalunya i que trenqui amb un PSC que consideren que ha estat "deslleial".

El portaveu dels promotors, l'exmilitant de PSC, Ciutadans i UPyD Julio Villacorta, ha llegit el manifest, en què es titlla el socialisme català d'"anomalia" molt lesiva per als interessos d'Espanya, d'estar subordinat als interessos del catalanisme i d'haver abandonat les reivindicacions dels treballadors. Villacorta ha defensat la supressió de les autonomies i ha qualificat el catalanisme de "xacra".

"Plantegem i demanem la recuperació de la Federació Socialista Catalana, el seu reconeixement pels òrgans de direcció del PSOE i la seva participació, amb el compromís formal d'una inequívoca lleialtat nacional i la ferma voluntat política de posar en comú, amb els interessos nacionals del partit, els interessos legítims dels socialistes catalans per configurar un projecte basat en el bé comú de tots els espanyols."

La plataforma espera el suport del PSOE un cop hagi celebrat el seu congrés. De fet, segons el seu parer, "des del seu naixement, el PSC s'ha entestat en una acció política que ha prioritzat reivindicacions catalanistes alienes als veritables interessos dels seus votants". És per això que creuen que, "quan la deriva sobiranista ha portat el país a una tensió màxima, la falta de presència del PSOE a Catalunya ha lligat de mans el partit i n'ha limitat la capacitat de resposta davant dels projectes polítics que busquen minar la igualtat social i la unitat territorial espanyola".

Anar al contingut