París

Un informe critica l'actuació dels agents en la mort de dos nois que va provocar la revolta als suburbis francesos

Un informe intern de la policia francesa assegura que els dos adolescents que van morir electrocutats dins d'un transformador, l'octubre de l'any passat, fugien de la policia. Els agents implicats sempre han negat que perseguissin els joves, la mort dels quals va desencadenar les tres setmanes de disturbis que va viure tot França, on es van cremar milers de cotxes i centenars de comerços. La investigació policial, que ja s'ha entregat a la justícia, critica els agents per no haver prestat atenció al perill que corrien les víctimes.

Actualitzat

L'informe intern sobre els fets que van trasbalsar el país ara fa un any analitza l'actuació dels agents en la mort de dos nois a Clichy-sous-Bois que va desencadenar els disturbis als afores de París i en altres ciutats. Els menors van morir electrocutats i, segons l'informe, la policia va actuar amb lleugeresa i no va valorar el risc real a què s'enfrontaven els adolescents.

Els joves van entrar en un transformador elèctric per fugir d'una persecució policial. Els agents no van prestar atenció als missatges que alertaven del perill que corrien les víctimes ni tampoc van intentar fer sortir els dos nois. Segons l'informe, els policies, quan van veure que els joves entraven al transformador elèctric, van riure i s'ho van prendre en broma.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut