Un home mata a trets dues policies i un home en un cotxe a la ciutat belga de Lieja

La fiscalia belga investiga els fets com un suposat atac terrorista

Juli RodésActualitzat

Dues policies i una tercera persona que era dins d'un cotxe han mort aquest matí a la ciutat belga de Lieja tirotejats per un home, segons ha confirmat la fiscalia de Bèlgica, que investiga els fets com un suposat cas de terrorisme.

El fiscal ha donat més detalls de com han anat els fets: un home armat amb un ganivet ha atacat dues agents de policia per l'esquena, els ha pres una pistola i les ha mort a trets. També ha disparat a un jove de 22 anys que era dins d'un cotxe aparcat. 

Després, s'ha amagat a l'interior d'un institut on ha agafat d'ostatge una treballadora de la neteja. Quan ha intentat fugir ha estat abatut per altres agents després de ferir dos policies a la cama.

Al migdia, el Centre de Crisi Antiterrorista de Bèlgica ja ha donat l'incident per acabat.

 

Els fets han passat cap a les 10.30 al centre de Lieja, al bulevard d'Avroy, davant del cafè dels Agustins, informa la cadena francesa BMFTV. 

La cadena pública belga RTBF assegura que l'autor dels fets és un ciutadà belga de 36 anys al qual dilluns havien concedit la llibertat provisional. Estava complint condemna en una presó a prop de Lieja per delictes relacionats amb les drogues i qualificat com "inestable".

No era a cap llista de persones radicalitzades, però no es pot descartar que s'hagués radicalitzat últimament a la presó.

El ministre belga d'Interior, Jan Jambon, ha informat en el seu compte de Twitter que el Centre de Crisi Antiterrorista estava fent un seguiment de la situació.

 

Preguntat sobre la possible motivació de l'autor dels trets, un portaveu d'aquest centre ha declarat als mitjans que "ara per ara tots els escenaris estan oberts".

El diari "La Libre Belgique" assegura que, segons fonts pròximes a la policia, l'autor dels trets hauria cridat "Al·là és gran" abans de ser abatut per les forces de seguretat.

Imatges publicades a les xarxes socials mostren gent corrent a protegir-se en el cèntric bulevard d'Avroy mentre se senten trets i sirenes.

 

 

També s'han vist ambulàncies a la zona.

 

Lieja és una ciutat industrial de l'est de Bèlgica, a prop de la frontera alemanya, a la regió francòfona de Valònia.

 

L'any 2011 ja hi va haver un tiroteig en què un home armat va matar a trets quatre persones i en va ferir un centenar abans de suïcidar-se.

Bèlgica està en alerta màxima antiterrorista des que una cèl·lula islamista instal·lada a Brussel·les va cometre els atemptats de París del 2015 en què van morir 130 persones. El 2016, Estat Islàmic va reivindicar el doble atemptat a l'aeroport i el metro de Brussel·les que va causar 32 morts.

 

Anar al contingut