Mémora és líder dels serveis funeraris a la Península

Un fons de pensions canadenc compra la funerària Mémora per 450 milions d'euros

Mémora és líder de serveis funeraris a tota la península i des de feia nou anys era propietat del grup britànic 3i

RedaccióActualitzat

La funerària Mémora, un dels grans del sector i soci majoritari de Serveis Funeraris de Barcelona i d'altres tanatoris de Catalunya, canvia de mans.

L'acaba de comprar un fons de pensions del Canadà, Ontario Teachers' Pension Plan, per 450 milions d'euros. Fa uns mesos, el nou propietari ja va comprar una participació majoritària del hòlding OGF, que controla la primera funerària francesa, Pompes Funèbres Générales.

Mémora és líder de serveis funeraris a tota la península i des de fa nou anys era propietat del grup britànic 3i. Durant l'últim exercici va realitzar més de 47.000 serveis funeraris i 17.000 incineracions i va facturar 180 milions d'euros.

Ontrario Teachers és el fons de pensions més important del Canadà entre els que acullen representants d'una sola professió. En formen part 318.000 mestres en actiu o jubilats i els seus actius nets es calculen en 175.000 milions de dòlars.

El fons canadenc ha assegurat que mantindrà l'equip directiu actual de Mémora i ha ressaltat el seu "sòlid compromís social" i les oportunitats de creixement en el sector. I per a Juan Jesús Domingo, conseller delegat de Mémora, la compra suposa el reconeixement internacional de l'empresa.

L'Ajuntament de Barcelona ja ha valorat l'operació, a través d'Eloi Badia, regidor de Presidència, Aigua i Energia. Badia ha assegurat que la venda no afectarà gens el servei. Al mateix temps, considera que una funerària municipal és l'única opció per abaratir els serveis funeraris de la ciutat:

"Les magnituds de l'operació mostren que ni la compra ni el rescat eren opcions viables per reduir els preus dels serveis funeraris."

Anar al contingut