Un fenomen curiós al llac Michigan

Els visitants del comtat de Leelanau, a la zona nord del llac Michigan, s'han vist sorpresos aquesta setmana per un fenomen ben curiós: l'aparició de centenars de boles de gel acumulades al llarg de les ribes del llac.

Alberto AlcántaraActualitzat
Els visitants del comtat de Leelanau, a la zona nord del llac Michigan, s'han vist sorpresos aquesta setmana per un fenomen ben curiós: l'aparició de centenars de roques de gel acumulades al llarg de les ribes del llac.

Aquestes roques, perfectament rodones, no són insòlites, però en aquest cas han destacat per la mida, bastant més gran del que és habitual, i pel pes: arriben a uns 20 quilos. De còdols d'aquesta mida, només se n'hi veuen de dècada en dècada. 

Es tracta d'un fenomen natural originat per l'efecte de les temperatures sota zero de l'aigua del llac. A dintre de l'aigua es formen trossos de gel. Les onades fan que es vagi congelant més aigua damunt d'aquests nuclis inicials, i d'aquesta manera s'acumulen diverses capes de gel. És la mateixa acció de l'aigua la que va polint la el bloc de gel, que acaba tenint una forma arrodonida, com passa amb les pedres de riu. 

Anar al contingut