Barcelona

Un error informàtic endarrereix l'adjudicació de plaça als professors interins

Segons USTEC, hi ha almenys 25.000 afectats i Ensenyament assegura que "en pocs dies" tindrà l'adjudicació enllestida

RedaccióActualitzat

Un error informàtic del Departament d'Ensenyament va impedir que aquest dimecres bona part dels mestres i professors interins coneguessin els centres on treballaran el curs que ve. Era el dia en què s'havia de fer pública aquesta informació i, de fet, molts d'ells van rebre avís que no tenien plaça, i després de les queixes, els van dir que havia estat un error informàtic.

Segons Ensenyament, "en pocs dies" es disposarà d'aquesta informació, però no han precisat quan. L'error i les escasses explicacions donades han estat durament criticats aquest dijous pel portaveu del sindicat USTEC, Ramon Font. Entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio", Font ha precisat que el que ha fallat són les adjudicacions provisionals i que això endarrerirà les definitives:

"Hi ha unes 25.000 persones afectades, les del bloc 1. Hi ha gent que fa 20 anys que treballa i ahir quan va entrar li van dir que no tenia feina. És un greuge important, aquesta administració vol avaluar el professorat. Si tingués la competència que té l'administració els nens no sabrien fer la O amb un canuto. Estem governats per inútils."

Segons Font, el sistema que adjudica els directors als centres és molt més complex que el que adjudica els interins, que és "només una llista ordenada per números d'antiguitat", però ha funcionat bé, i això evidencia "les prioritats" del departament.

Des d'Ensenyament han admès que aquest error endarrerirà el procés, però han assegurat que es podran complir els terminis i que al finals de mes ja estaran correctament assignades totes les places.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut