Un guàrdia civil acompanya un menor i una dona que anaven a la patera. (Foto: EFE)
Un guàrdia civil acompanya un menor i una dona que anaven a la patera. (Foto: EFE)
Granada

Un dona pareix en plena travessa en patera entre el Marroc i Espanya

Una dona ha parit en plena travessa en patera prop de l'illa d'Alborán, entre el Marroc i Espanya. Tant la mare com la criatura han pogut arribar a les costes de Granada, custodiades per la Guàrdia Civil, i estan ingressades en un hospital de Motril. La patera, on anaven 38 persones, entre les quals 6 morts i 13 dones, 7 de les quals embarassades, s'ha hagut d'aturar prop de l'illa pels dolors de part que tenia la dona. Les seves companyes l'han ajudat a donar a llum. La criatura ha arribat fins a Granada abraçada al pit d'un guàrdia civil, que li donava escalfor perquè la mare no ho podia fer.

Actualitzat
Els agents de la Guàrdia Civil han arribat a la patera uns quants minuts després del naixement, diumenge a la tarda. Una persona els havia telefonat des del Marroc per avisar-los que la patera havia sortit diumenge al matí. L'embarcació estava aturada en una platja d'Alborán. En les dues hores que ha durat el recorregut fins a la costa andalusa, l'agent de la Guàrdia Civil ha abraçat la criatura per evitar que tingués fred. El mateix agent ha explicat que estava "tranquil" cada vegada que sentia plorar la nena perquè volia dir que estava viva.

El grup ha arribat al port de Motril, on els ha atès personal de la Creu Roja. La mare i la criatura han quedat ingressades a l'hospital Santa Ana de Motril i no es descarta que també hi rebi atenció alguna de les altres set embarassades que anaven a la patera. La major part dels ocupants de l'embarcació han quedat a disposició de la policia, que els traslladarà a un centre d'internament.
Anar al contingut