Madrid

Un document trobat a casa de Jové detallaria el full de ruta per a la independència

El portaveu del govern nega que el Power Point intervingut sigui del govern: "Ningú sap de què va ni què és"

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil acusa el govern i les entitats sobiranistes de tenir un pla premeditat i coordinat per aconseguir -sigui com sigui- la independència. El segon atestat que el cos armat ha enviat a l'Audiència Nacional inclou un Power Point intervingut a casa de l'exsecretari general de vicepresidència Josep Maria Jové i que seria una mena de full de ruta titulat "EnfoCATS", que no tindria data.

Un comitè estratègic i un d'executiu

Al document -explica la Guàrdia Civil- que tot s'organitza amb un comitè estratègic en què situa Puigdemont, Junqueras i els líders de l'ANC i Omnium; i en un altre d'executiu, en què hi ha els departaments del govern.

En l'àmbit executiu també situa l'actuació del major Trapero. Se l'acusa d'inoperància i d'intentar obstaculitzar l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant el 20 de setembre i l'1 d'octubre. I asseguren que aquesta inoperància formava part d'un pla premeditat i coordinat amb Puigdemont, Junqueras, Sánchez i Cuixart.

Els escenaris

El document intervingut a casa de Jové també parla dels possibles escenaris en què es podrien trobar.

Segons la Guàrdia Civil, que només destaca tres diapositives del document intervingut en l'atestat al qual ha tingut accés TV3, un d'ells seria una oferta de negociació si es renunciés a la DUI; oferta que d'entrada no contemplarien acceptar. Segons recull, l'objectiu repetit del govern seria el referèndum.

 

Segons el portaveu del govern, Jordi Turull, aquest document "no és del govern i ningú sap de què va ni què és". Turull s'ha queixat també de la filtració de l'atestat ja que "aquest secret de sumari té tant de secret com de sumari". I ha afegit: "A partir del que hem vist de les diverses actuacions de la policia ja t'ho pots pensar tot. [...] Ni el coinxeixem, ni sabem de què va ni d'on ha sortit".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut