El fiscal general José Manuel Maza va morir dissabte a l'Argentina
El fiscal general José Manuel Maza va morir dissabte a l'Argentina
Barcelona

Un detingut a Barcelona per celebrar la mort de Maza a Twitter

Està acusat d'un delicte d'incitació a l'odi i d'injúries

RedaccióActualitzat

Un detingut a Barcelona per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i d'injúries perquè va celebrar la mort del fiscal general José Manuel Maza a l'Argentina. 

La detenció l'ha anunciat aquest matí el ministre de l'Interior, Juan Ignacion Zoido, que ha afegit que el detingut també havia amenaçat el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo:

 


La detenció es va produir després que diversos ciutadans van denunciar les publicacions. Els agents van iniciar una investigació i van identificar diverses publicacions amb amenaces i injúries a través de les xarxes socials. L'home tancava els perfils després de fer els tuits amenaçants per no deixar rastre. 

Després d'identificar i localitzar el presumpte autor de les publicacions, la policia espanyola el va detenir a les immediacions del seu domicili a Barcelona.

La fiscalia de Barcelona considera, en canvi, que no hi ha delicte als tuits que va fer la formació Arran i un membre de Podem Catalunya després de la mort del fiscal Maza. En el primer cas es veia una foto del fiscal general cap per avall i en el segon hi apareixia d'una imatge d'un brindis amb l'abreviació RIP.

Segons han indicat fonts de la fiscalia les piulades es consideren desagradables i poc respectuoses, però no són delictives.

En canvi sí que s'investigaran sis tuits més i se n'intentarà identificar els autors per determinar si poden comportar un delicte d'injúries cap a la institució de l'Estat.

Aquest dimarts Elvira Tejada, fiscal de criminalitat informàtica de la Fiscalia General de l'Estat, ja va demanar informes als cossos policials sobre els missatges a les xarxes socials, sobretot a Twitter, que es consideri que siguin ofensius i puguin entrar en la tipificació dels delictes d'injúries, infàmies i calúmnies.

El mateix dimarts el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja havia donat per fet que la fiscalia i Policia i Guàrdia Civil ho investigarien i que es presentaran querelles si es considera que els missatges són constitutius de delicte.

ARXIVAT A:
Govern empresonatPolicial
Anar al contingut