Madrid

Un de cada quatre homes que va al metge beu massa

Un 25% dels homes que van al metge de capçalera a tot Espanya consumeixen alcohol en excès. Aquest problema també afecta els menors. Es calcula que el 33% dels menors que es visiten s'han enborratxat en el darrer mes. Davant d'aquestes estadístiques preocupants, el Pla Nacional sobre Droga i la Societat Espanyola de Medicina de Família han engegat una campanya sobre la prevenció precoç de l'alcoholisme.

Actualitzat
Aquesta iniciativa té especial incidència en els metges de capçalera, que són els que poden detectar, amb més efectivitat, aquest tipus d'addiccions i posar-hi solució. El secretari general de Sanitat, José Martínez Olmos, ha destacat que la campanya té un objectiu, sobretot, preventiu. Els facultatius dels centres d'atenció primària poden "promoure hàbits saludables, identificar el problema" i informar els pacients "de les conseqüències per a la salut".

En total, es distribuiran més de 35.000 tríptics informatius als centres d'atenció primària. Un dels aspectes en què es posa més èmfasi és la baixa percepció de risc en el consum excessiu d'alcohol, tot i que és el responsable de més de 8.000 morts a l'any.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut