Palma

Un comptable de Nóos revela que va ser un dels empleats ficticis de Torres i Urdangarin

Luis Tejeiro assegura que els dos socis donaven totes les ordres comptables i simulaven que els treballadors ficticis facturaven fins a 35.000 euros al mes

RedaccióActualitzat

Un altre cunyat de Diego Torres, el quart germà Tejeiro que entra en escena en el judici del "cas Nóos", ha revelat al tribunal que Iñaki Urdangarin i el seu exsoci tenien contractats treballadors ficticis per obtenir avantatges fiscals i que ell mateix en va ser un.

Luis Tejeiro, que ha declarat com a testimoni, ha confirmat que per blanquejar els diners que havien cobrat de les administracions Urdangarin i Torres simulaven que pagaven nòmines a treballadors ficticis com ell a través de xecs al portador, que es transformaven en diners en metàl·lic que després es repartien els dos socis.

A preguntes del fiscal Pedro Horrach, Tejeiro, soci d'una consultora que gestionava la comptabilitat i la gestió laboral de les empreses del grup Nóos, ha assegurat que Torres i Urdangarin donaven totes les ordres comptables.

"Totes les decicions les prenia Diego. Urdangarin també."

El cunyat de Torres ha explicat que ell va estar com a treballador d'almenys una societat però que mai va cobrar res i el seu salari es tornava en negre a favor del seu cunyat.

"En la qüestió comptable [Diego Torres] ho controlava tot, fins a l'últim cèntim."

Luis Tejeiro ha assegurat que els dos socis simulaven que aquests treballadors facturaven fins a 35.000 euros al mes. A l'empleat ficiti el compensaven amb 1.000 euros reals al mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut