L'asteroride DA14 passarà a poc més de 27.000 quilòmetres de la Terra, segons una recreació de la NASA
Recreació de la NASA sobre l'asteroide quan passi més a prop de la Terra
Washington

Un asteroide de 45 metres passarà divendres que ve a 27.000 quilòmetres de la Terra

Un asteroide de 45 metres passarà divendres que ve a 27.000 quilòmetres de la Terra.

RedaccióActualitzat
La NASA confirma que no hi ha risc de col·lisió amb la Terra de l'asteroide que passarà a prop del nostre planeta el divendres que ve.

L'asteroide DA14 és el més gran de tots dels que s'han detectat tan a prop. Té 45 metres de diàmetre, pesa 135.000 tones i passarà només a 27.000 quilòmetres de la Terra, una desena part de la distància que ens separa de la Lluna. L'asteroide passarà a dos quarts de 8 del vespre del dia 15 sobre l'est de l'oceà Índic, a la vertical de les costes d'Indonèsia, a una velocitat d'uns vuit quilòmetres per segon.

El DA14 el va descobrir l'Observatori Astronòmic de la Sagra, a Granada, el febrer de l'any passat. Segons fonts de la NASA, l'òrbita de l'asteroide "està molt ben delimitada i no hi ha cap possibilitat" que xoqui contra la Terra. En el cas descartat d'impacte sobre el nostre planeta, els seus efectes serien comparables als que va provocar un asteroide de dimensions similars al 1908 a la regió russa de Tunguska, a Sibèria, que va ocasionar un cràter de 200 quilòmetres quadrats.

L'Agència Especial Nord-americana ha assenyalat que "és una gran oportunitat" per estudiar de prop aquest tipus d'objectes. Un asteroide és un objecte sòlid, compost majoritàriament per roca i metalls, que orbita al voltant del Sol.






Anar al contingut