La seu de Catalunya Banc. (Foto: ACN)
La seu de Catalunya Banc. (Foto: ACN)
Madrid

Últim dia per demanar el canvi de les accions preferents i el deute subordinat de Catalunya Banc i NCG per accions

El canvi d'accions preferents i deute subordinat és la solució que va donar el FROB als que en són titulars, tot i que, en fer-ho, han d'assumir una quitança addicional del 13,8%. És a dir, que perden entre un 48 i un 66% dels diners, segons el producte que tinguin. Qui no faci el canvi es quedarà amb unes accions que no cotitzen al mercat i difícilment podran recuperar els diners.

RedaccióActualitzat
Aquest divendres s'acaba el termini perquè els que tenen participacions preferents i el deute subordinat de Catalunya Banc i Nova Caixa Galícia les venguin al Fons de Garantia de dipòsits. És la solució que va donar el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària als que en són titulars. Aquests productes s'han convertit en accions, i el Fons les està comprant. Ara bé, els inversors perden entre un 48 i un 66% dels diners que hi van posar, segons el producte que tinguin.

El FROB, que gestiona Catalunya Banc, alerta que qui no vengui ara no trobarà comprador, entre altres motius perquè aquestes accions no es cotitzen a la borsa i difícilment podran recuperar els diners. Tot i això, aquesta compra "no impedeix l'exercici d'accions judicials ni un altre tipus de reclamacions".

Des del 16 de juny, els clients interessats han pogut anar a les oficines de les dues entitats per tramitar-ho. Al mes de juny passat, el Fons de Garantia de Dipòsits va fer públiques les condicions del canvi per accions de preferents i deute subordinat de Catalunya Banc i NCG i la seva posterior venda, que establia una quitança addicional del 13,8%. Això vol dir que el descompte total en les participacions preferents de Catalunya Banc és del 66,55%; en el del deute subordinat perpetu, del 48,35%; i del deute subordinat amb venciment, una mitjana del 26,73%. Per a les forquilles de l'NCG, la quitança final és del 50,86 % en el cas de les preferents; del 49,14 % per al deute subordinat perpetu i d'una mitjana del 32,74 % per al deute subordinat amb venciment.

Aquest divendres també s'acaba el termini per acollir-se a l'arbitratge per intentar recuperar tots els diners que es van invertir en preferents. Es pot fer encara que es venguin les accions de Catalunya Banc. Igualment, si ja s'havia engegat d'arbitratge, el procés continua endavant, encara que s'hagin venut els títols.
Anar al contingut