Barcelona

Uber i Cabify, de franc dos dies abans que Foment dictamini sobre les llicències

RedaccióActualitzat

Les plataformes Cabify i Uber oferiran un servei gratuït aquest dimecres 26 de setembre per a tots els usuaris de les ciutats on estan operatius.

La patronal Unauto, que agrupa els anomenats VTC, promou  aquesta iniciativa dins de la campanya "En el futur hi cabem tots".

La data que han triat per fer-ho no és casual: dos dies més tard, divendres 28 de setembre, està previst que el Consell de Ministres aprovi el Reial Decret que regularà les llicències VTC.

Una ofensiva final de la patronal que agrupa els serveis de lloguer de vehicles amb conductor per contrarestar la mobilització dels taxistes que reclama una regulació més estricta del sector a les grans ciutats.

Uber i Cabify han anunciat que dimecres els seus serveis seran gratuïts entre les 10 del matí i les 10 de la nit


Aquestes empreses expliquen que aquesta serà una bona ocasió per "donar a conèixer l'experiència dels 15.000 conductors que en els propers dies poden veure compromés el seu lloc de treball".

Segons les dades de la patronal, el sector dona feina a 15.000 conductors a Espanya i calculen que podrien ser-ne 25.000 en dos anys.

 

El sector del taxi va fer 8 dies de vagues i mobilitzacions al juliol i va aconseguir aturar la ciutat de Barcelona

 

Quan els taxistes van posar fi a la vaga van anunciar que al setembre oferirien una jornada amb els serveis de franc per compensar els ciutadans de Barcelona per les molèsties ocasionades per les jornades de vaga.

Unauto se'ls ha avançat amb aquest anunci. S'haurà de veure si hi ha reacció exprés del sector del taxi.

Oferta perquè la gestió sigui de les comunitats autònomes

En el moment àlgid del conflicte amb els taxistes, La Moncloa hauria ofert a les comunitats autònomes que ho vulguessin assumir les competències sobre les llicències de vehicles VTC. De fet, la Constitució Espanyola estableix que les comunitats autònomes poden assumir les competències de transport interior.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut