Tuit en record de les "13 roses" assassinades pel règim franquista l'agost de 1939
Tuit en record de les "13 roses" assassinades pel règim franquista l'agost de 1939

Twitter recorda "les Tretze Roses" 76 anys després del seu afusellament

L'etiqueta #13Rosas s'ha situat com a "trending topic" mundial i, durant les últimes 24 hores, ha aparegut en més de 32.000 missatges

Actualitzat

Un dels casos de repressió més cruels de la postguerra està tenint un ampli ressò aquest dimecres a les xarxes socials. En una reivindicació de la memòria històrica, la xarxa recorda, 76 anys després del seu assassinat, les conegudes com a "Tretze Roses". L'etiqueta #13Rosas s'ha situat com a "trending topic" mundial i, durant les últimes 24 hores, ha aparegut en més de 32.000 missatges.  

Carmen Barrero, Martina Barroso, Blanca Brisac, Pilar Bueno, Julia Conesa, Adelina García, Elena Gil, Virtudes González, Ana López, Joaquina López, Dionisia Manzanero, Victoria Muñoz i Luisa Rodríguez van morir afusellades la matinada del 5 d'agost de 1939. Tenien entre divuit i 29 anys i eren joves republicanes, moltes d'elles militants de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU). Se les va acusar, falsament, de l'atemptat que va acabar amb la vida del comandant de la Guàrdia Civil Isaac Gabaldón.

Pedro Sánchez i Alberto Garzón, líders de PSOE i IU, la regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, o el mateix consistori de la capital espanyola han homenatjat aquestes víctimes del franquisme als seus perfils.

Formacions polítiques com Esquerra Unida, Podem, Ahora Madrid o les joventuts del PSOE també han volgut retre homenatge a les "Tretze Roses" a Twitter:

A Catalunya, diverses personalitats i partits polítics també han recordat les tretze joves afusellades.

Anar al contingut