La guerrilla kurda fa servir les bases en territori iraquià per atacar objectius en territori turc.
La guerrilla kurda fa servir les bases en territori iraquià per atacar objectius en territori turc.
Turquia

Turquia reconeix que els 35 morts en un raid aeri no eren membres del PKK

El govern turc ha admès que les 35 persones mortes dimecres en un atac aeri al sud-est del país, prop de la frontera amb l'Iraq, eren un grup de contrabandistes i no militants de la guerrilla kurda del PKK. El partit governant ha mostrat la seva consternació pels fets, que ha qualificat d'accident operacional, i ha promès investigar-los a fons. La majoria de les víctimes eren joves que es dedicaven al contraban de tabac entre l'Iraq i Turquia. La guerrilla del Partit dels Treballadors del Kurdistan, el PKK, és considerada formació terrorista per Turquia, la Unió Europea i els Estats Units.

RedaccióActualitzat
El raid de l'aviació turca al sud-est de Turquia, prop de la frontera amb l'Iraq, va matar dimecres almenys 23 civils kurds, segons un membre del partit prokurd que ha explicat que es tractava d'un grup d'entre 35 i 40 joves que feien contraban de sucre i benzina.

Una agència prokurda ha elevat el balanç del bombardeig a la població d'Ortasu a 35 morts. L'ofensiva turca arriba després d'una onada d'accions armades des de l'estiu per part de la guerrilla kurda, que fa servir les bases en territori iraquià per atacar objectius en territori turc.
Anar al contingut