Trobada del president Trump, a la Casa Blanca, amb supervivents i pares de víctimes de tirotejos en centres educatius
Trobada del president Trump, a la Casa Blanca, amb supervivents i pares de víctimes de tirotejos en centres educatius
Estats Units

Trump proposa armar els professors per evitar matances a les aules

El president dels Estats Units diu que estudiarà altres mesures com la revisió d'antecedents i l'augment de l'edat per comprar armes

Juli RodésActualitzat

Armar i entrenar els mestres i professors perquè defensin els estudiants dels tirotejos en les escoles i instituts.

Aquesta és la nova mesura proposada per Donald Trump per lluitar contra els atacs armats als centres educatius com el que la setmana passada va causar 17 morts a Florida.

"Això només seria, òbviament, per a persones expertes en armes de foc. Portarien una arma oculta. Rebrien un entrenament especial. Un professor o un entrenador hàbil amb les armes de foc podria haver acabat amb l'atac molt ràpidament. Ho analitzarem molt seriosament. Penso que molta gent s'hi oposarà, però que a molta gent li agradarà."

Trump, que ha reconegut que la mesura "és controvertida", també s'ha mostrat disposat a endurir els controls d'antecedents penals i les anàlisis psicològiques de les persones que vulguin comprar armes, i a endarrerir l'edat legal per poder-ho fer.

El president dels Estats Units ha fet la proposta aquest dimecres, a la Casa Blanca, durant una trobada amb supervivents d'aquest últim atac, i també amb pares de nens morts en altres tirotejos, com el de l'escola de Sandy Hook, el 2012.

 

Un a un, asseguts en cercle juntament amb Trump, els assistents han anat explicant la seva experiència i fent propostes per evitar que les matances en centres educatius es repeteixin.

Alguns dels testimonis han estat molt colpidors, com el d'Andrew Pollack, que dimecres de la setmana passada va perdre una filla de 18 anys a l'institut de Parkland atacat per un exalumne:

"Quantes escoles? Quants infants han de ser tirotejats? Com a país, hem fallat als nostres fills. Això no hauria d'haver passat. Estic cabrejat."

Mark Barden, pare d'un nen assassinat a Sandy Hook, s'ha mostrat contrari a armar els docents:

"La meva esposa Jackie és professora. No ha pogut venir, però ella li diria que els mestres ja tenen prou responsabilitats com per, a més, tenir l'enorme responsabilitat d'exercir una força letal per acabar amb una vida."

La reunió a la Casa Blanca ha tingut lloc el mateix dia que milers d'estudiants s'han mobilitzat arreu dels Estats Units per exigir als polítics que adoptin mesures per restringir la tinença d'armes.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut