No tots els estrangers són benvinguts als Estats Units
No tots els estrangers són benvinguts als Estats Units
Washington

Trump amplia les restriccions migratòries a Corea del Nord, Veneçuela i el Txad

El president nord-americà canvia el terme "veto" pel de "restricció" per aquests tres països i per a cinc més que ja estaven en la llista: l'Iran, Líbia, Síria, el Iemen i Somàlia

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha ampliat a vuit la llista de països amb restriccions migratòries per entrar als Estats Units. Hi incorpora Corea del Nord, Veneçuela i el Txad. Es mantenen: l'Iran, Líbia, Síria, el Iemen i Somàlia, de majoria musulmana. Surt d'aquesta llista el Sudan pel seu "millor nivell de cooperació" amb les autoritats nord-americanes, segons Washington. Trump diu que la seva prioritat és garantir la seguretat dels nord-americans.

No és un "veto" conjunt, sinó que marca "restriccions" diferents segons cada país. Les restriccions no afectaran les persones que ja tenen un visat vàlid en vigor. És un decret que entrarà en vigor el 18 d'octubre i substitueix l'anterior i polèmic vet migratori, que havia caducat.

Concretament, a Veneçuela, la prohibició d'entrar als Estats Units s'aplicarà només a alts càrrecs del govern i els seus familiars. Segons la decisió de Trump, "el govern de Maduro no coopera a l'hora de verificar si els seus ciutadans representen amenaces per a la seguretat nacional o per a la seguretat pública". Afegeix aquesta ordre que l'executiu de Maduro "no comparteix de manera adequada informació relacionada amb l'ordre públic i el terrorisme."

Anar al contingut