Imatge d'arxiu de monedes d'or (Reuters)
Imatge d'arxiu de monedes d'or (Reuters)
Miami

Troben un tresor que val un milió de dòlars en un vaixell espanyol enfonsat fa tres segles a Miami

Els objectes més destacats del botí són una cinquantena de monedes d'or -incloent-hi un real amb l'efígie de Felip V- i una cadena també d'or de dotze metres

RedaccióActualitzat

Una família nord-americana de Florida ha trobat un tresor valorat en més d'un milió de dòlars a les restes d'un vaixell espanyol que es va enfonsar el 1715 en aigües de l'Atlàntic, concretament a la zona de Fort Pierce, a uns 200 quilòmetres de Miami. El botí inclou una cinquantena de monedes d'or i una cadena també d'or d'uns dotze metres, segons ha informat Brent Brisben, de la companyia 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, que té els drets de les restes d'aquesta embarcació.

La família que ha trobat aquest botí, que es dedica a buscar tresors en el seu barco, no ha estat localitzada. Brisben ha explicat que un dels fills del matrimoni va trobar i va recuperar les peces el mes passat. Els documents del vaixell espanyol indiquen que portava productes valorats en uns 400 milions de dòlars, dels quals gairebé la meitat han estat recuperats. Entre els objectes més destacats hi ha un real que data del 1715, on està tallada l'efígie del rei Felip V. És una moneda de gran valor perquè n'hi ha molt poques d'aquest tipus.

Segons les lleis federals i estatals, l'estat de Florida es pot quedar amb el 20% del tresor per instal·lar-lo en un museu. El botí restant es dividirà entre la família que ha trobat les peces i la companyia de Brent Brisben.

Anar al contingut