Stonehenge

Troben restes d'un poblat neolític a prop de Stonehenge

Un grup d'arqueòlegs ha descobert a prop del monument megalític de Stonehenge, al sud d'Anglaterra, restes d'un poblat neolític que creuen que podria haver estat el lloc de residència dels treballadors que van construir el famós cercle de megàlits. La troballa inclou centenars de cases en bon estat de conservació amb les marques de llits i tocadors de fusta i el terra d'argila, així com diversos esquelets d'animals. El descobriment s'ha produït a Durrington Walls, dins del famós conjunt historicoartístic de Stonehenge, en unes excavacions promogudes per la revista "National Geographic".

Actualitzat

La troballa es considera de gran importància ja que fins ara no s'havia localitzat cap poblat pròxim al famós monument megalític, envoltat de misteri pel seu origen i la seva vocació. La localització del poblat confirma les informacions que ja es tenien que afirmaven que hi havia restes de cases, gràcies a una sèrie de proves fetes amb escàners magnètics.

Les proves de radiocarboni realitzades han permès datar les restes trobades en els anys que van del 2.600 al 2.500 abans de Crist, el mateix període en què es va construir Stonehenge, per la qual cosa els arqueòlegs creuen que els habitants d'aquestes cases van ser els artífexs de la construcció del monument megalític.

Segons el líder de l'equip d'arqueòlegs i professor de la universitat britànica de Sheffield, Mike Parker, aquesta troballa ajuda a confirmar la teoria que Stonehenge no és un monument aïllat, sinó que forma part d'un complex més gran usat per algun tipus de ritus funeraris.

Anar al contingut