Bernard Madoff compleix una condemna de 150 anys.
Bernard Madoff compleix una condemna de 150 anys.
Washington

Troben mort, aparentment per suïcidi, un fill de Bernard Madoff

Mark Madoff, fill de l'inversor condemnat per estafes multimilionàries Bernard Madoff, ha estat trobat mort aquest dissabte en el seu apartament de Nova York. Aparentment es tracta d'un suïcidi, segons han informat fonts policials. El cos, que estava penjat d'una soga, va ser trobat entorn de les 7.30 hora local -12.30 hora espanyola- pel sogre de Mark Madoff, que va cridar immediatament la policia. Segons les fonts, no es va trobar cap missatge prop del cos. El suïcidi es produeix exactament dos anys després que Bernard Madoff va ser detingut, l'11 de desembre del 2008, després de confessar frau a la seva família.

Actualitzat
En un comunicat distribuït per mitjans dels Estats Units, un dels advocats de Mark Madoff i del seu germà Andrew, Martin Flumenbaum, va indicar: "Mark s'ha tret la vida avui. És una tragèdia terrible i innecessària".

"Mark ha estat una víctima innocent del monstruós delicte del seu pare, que va sucumbir a dos anys de pressió incessant, calúmnies i acusacions falses. Ens trobem molt entristits per aquest terrible fet", ha agregat.

Mark i Andrew van rebre, aquesta setmana, una nova demanda presentada per Irving Picard, nombrat pels tribunals per recuperar com a més fons millor per a les víctimes, després de l'estafa de Bernard Madoff, valorada en prop de 37.800 milions d'euros.

El financer va dissenyar un esquema "Ponzi", fraudulenta estructura piramidal de captació de fons, per estafar els clients, a qui prometia una rendibilitat fabulosa que sufragava amb diners que anaven invertint nous clients.

Mark i Andrew Madoff eren corredors de borsa en l'empresa de serveis financers del seu pare, encara que en una divisió diferent de la que va portar a terme l'estafa, i han assegurat en nombroses ocasions que desconeixien el frau en què el seu pare estava implicat.

En l'actualitat, Bernard Madoff compleix una condemna de 150 anys en una presó de Carolina del Nord.

El passat mes de febrer, la dona de Mark Madoff havia presentat una sol·licitud davant dels tribunals per canviar el cognom, amb l'argument que la seva família havia rebut amenaces.

Anar al contingut